Spring til indhold

Behandlinger

Massage, cupping, sportsakupunktur, triggerpunkt terapi, PNF udstrækning, TENS/EMS og kinesiotape er alle populære metoder inden for sportsbehandling. Disse terapeutiske teknikker anvendes til at lindre muskelspændinger, forbedre blodcirkulationen, reducere smerte og øge fleksibiliteten. Fra klassisk massage til moderne elektroniske stimulationsmetoder som TENS/EMS, er der et bredt udvalg af behandlinger til rådighed for atleter og motionister, der ønsker at optimere deres præstationer og genoprette deres kroppe efter træning og skader.

Klik på behandlingen der passer dig

Massage hos Marianne

Regelmæssig massage kan afhjælpe mange former for smerte. Døjer du med muskelspændinger i skuldre og nakke eller ben problemer?

Bøvler du med ondt i ryggen og har lændesmerter? Spændingshovedpine, migræne, iskiasnerven driller eller overbelastet muskler p.g.a enten arbejde, træning eller din sport, ja alle former for smerte.

Måske ønsker du en bedre restitution, eller bare at blive løsnet op pga. hverdagens stress og jag. 

Du kan få både hele og halve timers massage.

Marianne Skaarup tilbyder massage til dig

Akupunktur

BMS akupunktur

Smertebehandling med BMS akupunktur, er en effektiv metode som både kan benyttes ved akut- og kroniske smerter.

Body MAP system, et system hvor kroppen inddeles i felter, så man kun behøver at stikke nåle i hænder/underarme, fødder/underben og skalp.

Der er også udviklet et system til stress/psyke, lidt a la nada, altså 5 punkts akupunktur i øret. Alt dette fantastiske akupunktur er udviklet af den dygtige akupunktør Peter Cole. 

Akupunktur hos MS massage

Akut og kroniske smerter

Der kan behandles for både akutte og kroniske smerter, og nålene placeres alt efter om det er muskler, sener eller knogler du har smerter i. 

Denne behandlingsmetode er meget skånsom, da man aldrig stikker en nål direkte i det, der gør ondt.
Grundet BMS kan man behandle i modsatte legemsdel eller endnu længere fra der hvor smerterne sidder.

Nålene er små og tynde, så det eneste man mærke er selve indstillet igennem huden. Nålen sidder i ca. 30 min. 

Sports akupunktur

Denne form for behandling kan bruges til både akutte skader, men også til at smertebehandle overbelastningsskade, kroniske men også som forebyggelse.
Man stimulere triggerpunkterne i kroppen med en akupunktur nål. Derved sendes der signal til musklerne om at de skal give slip på deres spænding.
Når man stimulere triggerpunkter med en akupunkturnål, vil der aktiveres produktion af smertelindrende hormon, som får musklerne til at slappe af. 

Cupping

Ved cupping sætter man en cup på kroppen ved hjælp af vakum, det virker så, som en dybdegående massage. Man suger simpelthen huden op i en cup og dermed øger man blodtilstrømningen i de områder hvor cupperne sidder. Ved cupping med sugekopperne løsner man bindevævet over muskulaturen op og fremmer derved blodtilførslen til musklerne, så affaldsstoffer flyder med blodet væk, man kan forstærke immunforsvaret og selvfølgelig få musklerne til at slappe af. Man kan bruge cupping til f.eks : hovedpine/migræne, stramme og spændte muskler, løberknæ, golfalbue osv osv 

Man kan få nogle flotte runde blå mærker efter behandlingen, som går væk efter en ca.  5 -10 dage.

Cupping kan være en del af behandlingen hos MS massage

TENS/EMS

Nervestimulering med strøm

TENS. Dette er en nervestimulering med strøm.

Det betyder at man sender elektriske impulser igennem huden og ind i nervebanerne. 

Dette hjælper også til at kroppens naturlige smerteforsvar, udskillelsen af endorfiner, aktiveres. Metoden er videnskabeligt underbygget og medicinsk godkendt.

TENS bruges til at lindre kronisk og akut smerte såsom F.eks. Gigt, rygsmerter, seneskedehindebetændelse osv.

Nervestimulering med strøm hos MS massage

Kinesiotape

Ved skader, kan kinesiotapen forbedre blodgennemstrømningen, og dermed være med til at optimere helingen, dæmpe muskelspændinger og smertelindre. Det kan understøtte korrekt belastning af forskellige led og aktivere og aflaste centrale muskelfunktioner, hvorved man kan forebygge skader og optimere sin fysiske præstation. 

Tapen findes i mange forskellige farver, men her i den vestelige verden har farven ingen betydning. Tapen kan sidde på huden i 3 – 5 dage af gangen. Limen er meget allergivenligt og huden kan sagtens ånde igennem. 

Taper er opfundet af Dr. Kenzo Kase, kiropraktor og kinesolog i 1973, hvor målet var at udnytte kroppens helingsproces 24 timer i døgnet ved hjælp af kinesiotapen. 

Hos MS massage kan du få sat Kinesiotape

PNF udstrækning

PNF udstrækning er en rigtig god metode til at få musklerne mere smidige.

Måden hvorpå man udøver denne metode, er at man starter med strække / udspænde, den muskel/muskelgruppe der er spændt. Så laver man en spænding af musklen og derefter strækkes/ udspændes musklen til dens maksimale, hvorefter dette gentages. 

Det er vigtigt at man får hjælp af en professionel til dette, da der skal helt specielle metoder til at opnå det rigtige resultat. 

Mange sportsudøvere gør brug af denne teknik, da man opnår en smidigere krop, samt færre skader. 

PNF udstrækning hos MS massage

Triggerpunkt terapi

Ved triggerpunkt terapi, arbejder man med specielle tryk teknikker på de forskellige triggerpunkter der findes i kroppen.

Når man trykker på de aktive triggerpunkter, udløser det en lokal smerter, der  kan spreder sig i forskellige retninger fra punktet. F.eks kan man, hvis man trykker på et punkt på skulderbladet mærke en stråling dybt inde i skulderen.

Det er de aktive punkter der er smertefulde og det er dem de forkorter musklerne og giver muskelstivhed.

Triggerpunkt terapien udløser bla. hormoner lokalt i musklen og det smertelindre og får samtidig musklen til at slappe mere af.

Der findes triggerpunkter i hele kroppen og derfor kan denne slags behandling bruges til både hovedpine, hold i nakken, lændesmerte, løberknæ, skinnebensbetændelse og meget mere.

Triggerpunkt terapi er også blevet kaldt akupunktur uden nåle, og det er da også de samme punkter vi bruger når vi laver sports akupunktur. 

Triggerpunkt terapi hos MS massage